2021KÜLTÜR-SANAT

18. Geleceğin Sineması Yarışması’nda Bölüm Başkanımız Jüri Koltuğunda

18.Geleceğin Sineması Yarışması’nda Bölüm Başkanımız Jüri Koltuğunda

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından TÜRSAK Vakfı’nın danışmanlığı ve iş birliği ile sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri için gerçekleştirilen “Geleceğin Sineması” yarışmasında ana jüri üyeleri açıklandı.

Sinema öğrencilerinin nitelikli kısa film yapabilmeleri için gerekli maddi ve ayni imkanları yaratabilmek adına T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle bu yıl 18. kez düzenlenen “Geleceğin Sineması” yarışmasında projeleri seçecek ana jüri üyeleri sektörün profesyonel isimlerinden oluşuyor.

Geleceğin Sineması Ana Jüri Üyeleri

Yarışma için yapılacak başvuruları, sinema sektörünün farklı alanlarında yer alan başarılı isimler değerlendirecek. 18. Geleceğin Sineması Jürisi, BKM CEO’su Zümrüt Arol Bekçe başkanlığında; Üniversitemiz Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Burcu Kurtiş, Yönetmen ve Senarist Emre Kavuk, Oyuncu Yiğit Kirazcı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Yavuzkanat‘tan oluşuyor.

Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelindeki devlet, özel ve vakıf okullarının sinema ve medya bölümlerinde okuyan ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımına açık yarışmaya 19 Mart 2021 tarihine kadar geleceginsinemasi.com adresinden başvurulabilecek.